Виновният за катастрофата с Ферарио Спасов е допуснал 60 сериозни нарушения само за 6 месеца

3
179
Ферарио Спасов
Ферарио Спасов. Снимка: Facebook, ФК "Дунав" - Лом

В съда е внесен обвинителен акт срещу Начо Пантелеев. Той е шофирал автомобила, причинил катастрофата, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов. На лицето е повдигнато обвинение за извършено пътно нарушение със значително превишение на скоростта. При ограничение 90 км/час, мъжът е карал със 165 км/час. Това заяви за „NOVA“ окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Колата на Ферарио Спасов е блъсната с тази скорост отзад и той умира на място на 11 ноември 2023 г. С висока обществена опасност – така е квалифицирано деянието на водача. Причината – в рамките на 6 месеца преди тази катастрофа, обвиняемият е допуснал 60 сериозни нарушения на пътя. Регистрирани са и два случая, при който лицето е шофирало със скорост от 248 и 268 км/час в отсечка между две населени места.

Начо Пантелеев е взел шофьорска книжка една година преди фаталния сблъсък и в рамките на този период е получил 2 наказателни постановления и 10 електронни фиша извън споменатите нарушения. Само за ден има констатирани 11 нарушения за каране със скорост – над 100 км/ч, включително и в населени места.

За извършеното престъпление, законът предвижда затвор от 5 до 15 години. В следващия месец се очаква насрочване на разпоредително заседание.

Как да се грижим за домашните любимци в горещините?

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Виновният за катастрофата с Ферарио Спасов е допуснал … […]

trackback

[…] Виновният за катастрофата с Ферарио Спасов е допуснал … […]

trackback

[…] Виновният за катастрофата с Ферарио Спасов е допуснал … […]