Виктория Колева с три златни медала от републиканското по кунг-фу

0
46
Виктория Колева
Виктория Колева. Снимка: Стефан Колев

Между 7 и 9 юни 2024 във варненския спортен комплекс “Черно море” се проведе Републиканско първенство по кунг-фу/ушу.

152 участници от 18 български кунг-фу/ушу клуба премериха сили в древното китайско бойно изкуство. Атлетите се състезаваха в многобройни дисциплини и стилове: Ушу Биндао, Туишоу, Тайчи, Уин Чун, Удан стилове, Шаолин стилове и други стилове от дисциплините модерно и традиционно Таолу.

Виктория Колева
Виктория Колева. Снимка: Стефан Колев

Състезанието беше организирано от два варненски кунг-фу клуба – СК “Шън Дао” и СК “Шън Лун”, с подкрепа от Община Варна и под егидата на Българската Федерация по Ушу.

Виктория Колева от бургаския ушу/кунг-фу клуб “Бейсин” грабна три златни медала в стиловете Нан Дао, Нан Гун и Нан Чуан. Заслуга за отличното представяне на Виктория има треньора Мохсен Ахмади от Иран, световен шампион по кунг-фу, който от няколко месеца тренира атлетите в бургаския клуб Бейсин.

През ноември 2024 ушу/кунг-фу клуб “Бейсин”-Бургас навършва 30 години. Той е основан през ноември 1994 от Стефан Колев, който в момента е президент на Българската Федерация по Ушу. Стефан Колев е единствен представител на България в Управителния съвет на Световната Федерация по Ушу, както и вицепрезидент на Европейската Федерация по Ушу/Кунг-фу.

Една определена ядка замества месото: Консумацията й подобрява здравето на сърцето и подсилва имунитета

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments