Виктория Георгиева – VICTORIA ще ни представи на Евровизия 2020

0
37
Виктория
Снимка: Скрийншот от БНТ

Виктория Георгиева – VICTORIA ще бъде представителят на страната ни на Евровизия 2020. Тя ще бъде тринайстият български участник в музикалната надпревара. Това беше съобщено на пресконференция с „БНТ“ и партньорите им Ligna Group.

Гласът на VICTORIA е специфичен. Тя е изградила свой собствен стил в музиката, а най-новият й хит е „I Wanna Know“. Той беше представен през юни и стана повод за първия й договор за международно разпространение, който беше подписан през септември с Ostereo.

Геновева Христова коментира, че страната ни се завръща на международната сцена, където принадлежи.

„Нашата мисия е проста: да покажем новото лице на България на международната сцена и на международните пазари. В креативни и хъб – Мисия 23 имаме мисия. Евровизия е нашият първи проект. Подаваме ръка и сме отворени за всякакви партньорства. Само заедно можем да сме успешни“, добави тя.

Виктория Георгиева е от Варна. Тя е участвала в четвъртото издание на „X-Factor България“, където стига до първите петима. Оттам започва и самостоятелната й кариера. Младата певица издава няколко самостоятелни песни като част от музикалната компания Monte Music. От 2018 година е независим артист и като такъв издава 2 сингъла – „Странни времена“ и „I Wanna Know“. Вторият е продуциран в Лос Анджелис с екипа, работил със Зейн (ZAYN) и други утвърдени артисти на световния музикален пазар. Този проект е избран сред 500-те кандидати на фестивала „Melboss Open“ в Мадрид, Испания. Това я прави първият източноевропейски артист на такова престижно събитие. През миналата година успява да завърши летен курс на университета Бъркли във Валенсия.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от