Виенският икономически форум – Софийска среща 2024 ще се проведе на 22 април 2024 г. в резиденция Бояна

0
55
Министерски съвет
Министерски съвет. Снимка: Искра.бг, архив

На 22 април 2024 г. в резиденция Бояна, световни лидери, бизнес експерти и предприемачи ще се съберат в София, за да обсъдят най-актуалните предизвикателства и възможности пред регионалната и глобална икономика.

Събитието се организира редовно през пролетта във всяка държава- членка, с цел насърчаване на регионалното икономическо сътрудничество, като част от европейското и световно позициониране на активните икономически субекти. Подчертават се успехът и огромната роля на икономическото сътрудничество между предприемачите от страните членки на Виенския икономически форум – Албания, Австрия, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Косово, Молдова, Черна гора, Северна Македония, Румъния, Словения, Турция и Украйна.

Редовното издание на Виенския икономически форум всяка година през месец ноември във Виена, е едно от големите събития в австрийската столица с притегателна сила за регионалната, европейска и световна икономика.

През 20-те години на успешното си развитие Виенският икономически форум изпълнява мисията си с ясно определени цели за подкрепа на инвестиционните възможности и реализиране на съвместни проекти в региона от Адриатическо до Черно море.

Признание за това са присъдените му: Статут на международна неправителствена организация, Специален консултативен Статут към Икономическия и социален съвет на ООН вписването му в Транспарентния регистър на Европейския съвет и Европейската комисия даденото му право да вее знамето си на сградата на централния офис във Виена и на първия му открит регионален офис в София.

Преди заседанието на Светия Синод: От сдружение „Православен зов“ разпространиха становище

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments