Вицепрезидентът: България се нуждае от дълбока и разумна земеделска политика

0
31
Международен панаир в Пловдив
Международен панаир в Пловдив. Снимка: Президентство

В контекста на нарастващия внос на зеленчуци и плодове в България, който достига над 80%, вицепрезидентът Илияна Йотова отправи силно послание за подкрепа на българските земеделци. По време на откриването на Международния панаир в Пловдив, който включваше изложенията АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ, Йотова акцентира на необходимостта от стратегически и дългосрочен подход към земеделието, а не на единствени финансови интервенции.

Вицепрезидентът критикува опити за дискриминация на земеделците, като подчерта тяхната роля за осигуряване на националната продоволствена сигурност. Йотова изрази увереност, че българските производители стремят към висококачествена продукция и заслужават достоен живот.

Тя открои Зелената сделка като положителна инициатива, стига тя да се реализира по начин, който не нанася вреда на местните производители, но предоставя равни възможности за развитие и защита от нелоялна конкуренция, особено от страни извън Европейския съюз, където не действат строгите регулации, характерни за ЕС.

Йотова подчерта ангажимента на българското правителство и международната общност към подкрепата на земеделските производители, като поздрави организаторите на панаира в Пловдив за тяхната роля в насърчаването на българските продукти и създаването на международни връзки.

Посланието на вицепрезидента Илияна Йотова беше ясно:

„Българските земеделци заслужават подкрепа и признание за своя труд. Необходима е обединена стратегия, която да гарантира устойчивото развитие на селското стопанство в България, защитавайки интересите на местните производители в условията на глобална конкуренция.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments