Веселинов, ВМРО: Спешни избори са единственото разумно решение за България!

0
39
Искрен Веселинов
Искрен Веселинов. Снимка: ВМРО

Спешни избори са единственото разумно решение за България. С тази позиция излиза съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов в социалните мрежи. Прилагаме целия текст без авторска намеса:

„Това Народно събрание трябва да си ходи максимално бързо, иначе ще може да направи много бели! Всички опити да се удължи животът му с някакъв “Кабинет на спасението на нещо” или протакането на срокове за връчване на мандати и приемане на закони крият много рискове.

Това си мисля след всичко, което се случи, откакто Слави напусна коалицията. Държавата се понесе като един гигантски бобслей по наклонената писта и спиране няма. Пропускам всичките компромати и откровени лъжи, с които се замерят бившите вече партньори, макар и това да има своя рушителен за обществото ефект. Но истинската причина да смятам, че изборите, от които вече втръсна на всички, са по-малкото зло е пълната ерозия на националния суверенитет, която ни причиниха от тогава.

Започна се с оттегляне на “ветото” ни за преговори на Македония с ЕС без всякакви гаранции, че ще спре кражбата на историята ни /особено за Новата история/ и с щедър картбланш “македонскиот язик” да стане европейски. Това стана възможно с ентусиазма на 170 депутати, стигащи да променят и Конституцията! От останалите избраници половината /БСП/ се въздържаха, за да не им се скара Сюзерена, но пък съдействаха процедурата да мине през Парламента, за да се размие отговорността.

В състезанието за сърцето на презокеанския Господар „Продължаваме промяната“ взе преднина с изгонването на 70 руски дипломати, шофьори, готвачи и чистачки заради шпионска дейност. Действие, което бе подкрепено с ентусиазъм от основните им конкуренти. Реакция на “Възраждане” пък съвсем основателно ги постави в графата на хората обслужващи друг Господар и с това депутатите “заподозрени”, че не обслужват чужди геополитически интереси взеха да се броят на пръсти.

Вчера Бойко предложи закон против руския газ. Похвалиха го от ПП. Никой не прояви особена тревога, че газохранилището ни е празно, а договорени доставки няма. Нито, че малкото постъпващи количества от Гърция също са руски, но минали през прекупчици. Впрочем, въпреки русофобията си, правителството “спаси” вноса на руски нефт за Лукойл, но пропусна да изиска доставките да са на реалните цени, които са 30% под борсовите. Тоест пропуснаха възможността българите да спестят близо левче на литър за сметка на сръхпечалбите на руската компания.

И като стана дума за сръхпечалби – въпреки всички закани, нито това правителство, нито опозицията посмя да ги изземе от търговците и производители на ток и да ги върне на потребителите на свободния пазар. Все пак Прокопиев, Ковачки, Доган и т.н. не са случайни хора и се касае за милиарди…

Изводът ми е, че поне 90% от настоящия състав на НС не е готов да защити интереса на българите нито от чужди външни, нито от икономически агенти. А трусовете в света продължават…

Не мисля, че има нужда да изтъквам факта, че това Народно събрание за шест месеца е приело само два закона извън обичайната рутина и врътките за овладяване на позиции в администрацията. Тоест то не извършва основната работа, която му е вменила Конституцията. Езикът, който се използва от трибуната също не подлежи на коментар.

Затова всички мантри, с които ни заливат от телевизорите, че стабилността е най-важна ме карат да се смея. Всъщност най-важна е отговорността! Затова впрочем ВМРО настоява за пряк избор на изпълнителната власт и нова Конституция. Ще му дойде времето и на това.

Но дори в настоящата политическа безизходица трябва да има някаква принципност и да се управлява с ясен мандат. Сегашното управление бе изградено върху омразата към ГЕРБ и се разпадна, когато тази омраза стана по-силна между партньорите, отколкото към довчерашния опонент. За да ги търпят българите, да се явят пак пред тях и да им обяснят кого любят и кого мразят, а и освен омраза предлагат ли им нещо друго.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments