Веселинов призова: Да се формира сериозен блок в противовес на русофилския и прозападния

0
36
Искрен Веселинов
Искрен Веселинов. Снимка: ВМРО

Съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов смята, че на страната ни й е нужно широко обединение на формации, които не се намират под зависимост на чужди геополитически вектори. Според него трябва да се предложи „алтернатива за България, която да има сериозна роля в бъдещия парламент“.

Веселинов изтъкна, че малкото формации, които са останали и не са зависими от чужди посолства, трябва да си обединят и да създадат сериозен блок в противовес на другите 2 – прозападният и русофилският. Според него последният парламент е показал липса на зачитане на националния суверенитет и отстояване на националните интереси.

Според Веселинов „Има такъв народ“ /ИТН/ са решили да участват самостоятелно на предсрочните избори, което може да бъде неуспешно и да доведе до преразпределение на гласовете им към формациите, част от либералния консенсус или проруската пропаганда. По думите му и преди Бойко Борисов да предложи на „Продължаваме промяната“ коалиция беше ясно, че обявилите евроатлантическите ценности над националните, ще потърсят обединение в идния парламент и при подобен сценарий ще има нужда от коректив.

Веселинов коментира още, че този коректив могат да го дадат единствено национално-патриотичните и консервативните формации, като не става дума само за партии, но и за граждански организации с този профил. За тази цел от ВМРО ще дадат предложение за открит форум, като всеки ще може да присъства на него.

На политическите съюзи трябва да се гледа като на средство за изпълнение на националните цели, изтъкна той. По негови думи водещи за обединението са още демографската катастрофа и икономическият патриотизъм.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments