Веселин Стойнев: Изказването на Радев, че Украйна настоява да води тази война, е безумно

0
37
Александър Симов и Веселин Стойнев
Александър Симов и Веселин Стойнев. Снимка: Скрийншот от видео на "NOVA"

Изказването на президента Румен Радев, че Украйна настоява да води тази война, е следващото му безумие, коментира политическият анализатор Веселин Стойнев в ефира на „NOVA“. Той е категоричен, че е безобразие да кажеш, че Украйна е настоявала за тази война и попита какво иска държавният глава – да стане управител на Източна Румелия ли, когато България бъде нападната по същия начин.

Същевременно Александър Симов от БСП отбелязва една ирония: „2/3 от хората, които сега яростно нападат Радев, съм убеден, че са гласували за него за президент през 2021 г. Според мен Радев става жертва на своята двойствена позиция. На Запад говори едно, в България поддържа друга риторика, защото знае, че тук хората разсъждават по различен начин.“

Симов подкрепя тезата на държавния глава, че конфликтът няма военно решение. Според него цялата ситуация е абсурдна, „когато казваш, че си за мир, да ти се стоварват, и да казваш, че ти си хибриден рицар, дирижиран от Кремъл“.

Анализаторът от своя страна вметна, че през годините от президента и от БСП не е чул как си представят мира и попита:

„Защо нито веднъж не им хрумна да призоват Путин да спре да праща оръжия и нови войски в Украйна, след като е „за“ деескалация на въоръженията, да спре да взема дронове, с които бомбардира блокове със семейства. „Ние сме за мир.“ … Ами и аз съм „за“ това утре да изгрее слънцето.“

Политикът обаче е категоричен, че Европейският съюз, който е възникнал върху идеята за мира, се държал като „обезумял войнолюбец“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments