Веселин Марешки: Надявам се, че това няма да се превърне в подборен лов

0
250
Веселин Марешки
Снимка: Фейсбук, Веселин Марешки

„Надявам се, че това няма да се превърне в подборен лов“. Това заяви пред „bTV“ лидерът на партия „Воля“ и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки. Той е на мнение, че до момента се „отстрелват единствено бизнесмени, свързани с Русия“. Марешки пожела „да види и другите“, но не посочи имената им.

Според него последните събития са демонстрация от страна на Иван Гешев да се справи с престъпността на всяко едно ниво. Той отправи призив към прокуратурата „да бръкне докрай“ по отношение на бизнес делата на Васил Божков.

Веселин Марешки напомни и за обвиненията, които имаше срещу себе си, но уточни, че на първа инстанция е оправдан. Той заяви, че на него също му е било подсказано да бяга, но е решил да остане тук и да се защити.

По думите му олигарсите са тези, които развиват бизнес, но и имат близки контакти с политиците. Тъй като техният бизнес е обвързан с политическите решения, те оказват влияние върху политиката.

Заместник-председателят на НС обяви, че се купуват депутати и общински съветници, за да бъдат печелени сделки заради познанството им. Марешки призна, че самият той е бил обект на опити за подкупване, но това не се е случило.

Лидерът на партия „Воля“ отправи и обвинения към БСП, че са продали вота на недоверие, като по този начин са го превърнали в невъзможен. Математически вотът няма как да мине с отсъстващите по един депутати от ДПС и БСП. Това обезсмисли вота на депутатите от неговата партия.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments