Весела Лечева участва в откриването на Световната купа по сноуборд в Банско

0
17
Световна купа по сноуборд
Световна купа по сноуборд. Снимка: ММС

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева участва в откриването на Световната купа по сноуборд в Банско, съобщиха от ведомството. За трети път зимният ни курорт е домакин на престижното състезание от календара на световната федерация. Церемонията по откриването и тегленето на състезателните номера беше на централния площад в Банско.

„Горда съм, че България се утвърди като успешен домакин на световни и европейски купи от календара на ФИС. Домакинството на предстоящата Световна купа по сноуборд носи престиж на страната ни и е доказателство за доверието към България като успешен организатор на големи спортни събития“, каза министър Весела Лечева.

Световна купа по сноуборд
Световна купа по сноуборд. Снимка: ММС

Тя отбеляза, че Банско и федерацията по ски са заслужили доверието на световната федерация със своята работа през годините.

„Пожелавам успешни стартове и отлично представяне на българските сноубордисти, които са водени от Радослав Янков. Надявам се, че ще станем свидетели на силно състезание, в което най-добрите сноубордисти ще покажат своите възможности и ще запалят стотици деца по професионалния спорт“, добави Лечева.

Световна купа по сноуборд
Световна купа по сноуборд. Снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта пожела късмет и на домакините в променливото време, което изисква от техническите екипи още по-големи усилия и професионализъм за подготовката на състезателното трасе. Участие в Световната купа по сноуборд заявиха над 80 сноубордисти от 20 държави, а стартовете на писта „Томба“ са в събота и неделя, съобщиха още от спортното ведомство. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments