Весела Лечева награди млади спортисти на Троян, запозна се с планинските водачи в Черни Осъм

0
28
Награждаване на спортисти
Награждаване на спортисти. Снимка: Пресцентър на Весела Лечева

Председателят на Българския стрелкови съюз и член на Комисията по „Обществени въпроси и корпоративни комуникации“ Весела Лечева участва в церемонията по награждаването на деца с изявени дарби в областта на науката, изкуствата, технологиите и спорта в Троян. Това съобщиха от пресцентъра на Лечева. Церемонията бе организирана от кмета Донка Михайлова и общинската администрация, като бяха отличени 85 деца, които получиха еднократна финансова помощ и грамота за постиженията си.

„Поздравявам общината за тази инициатива, защото за децата този ден е много специален. Всеки успех трябва да се оценява и поощрява. Днес в залата в Троян видях много щастливи млади хора“, сподели Весела Лечева.

Преди това Лечева посети Националното училище за планински водачи – СУ „Васил Левски“ в Черни Осъм. Срещата с младите планинари е част от обиколката на Весела Лечева, която като член на Комисията по „Обществени въпроси и корпоративни комуникации“ в МОК планира да направи серия от срещи с млади спортисти. Училището в Черни Осъм е единственото в България, което обучава планински водачи и спасители.

„Спортът дава много възможности, но най-вече учи дори когато губиш, да можеш да продължиш напред. В живота има и победи, но и много предизвикателства и проблеми. Преследвайте мечтите си, гледайте напред и не се страхувайте от препятствията по пътя си“, каза Лечева в дискусията, която продължи близо два часа.

Учениците зададоха много въпроси – за спортната й кариера, най-трудните победи и най-големите разочарования, пътя в политиката, хобитата извън спорта.

„Запознах се с невероятни млади хора в толкова красиво място в България като Черни Осъм. Обнадеждена съм след срещата ми с тези будни деца, които виждат своята бъдеща реализация чрез спорта“, каза още Лечева.

Весела Лечева подари на училището книгите на Силвия Аздреева „Да покориш себе си“ с личното посвещение на алпинистката, която е първата българка изкачила последователно осемхилядниците Еверест и Лхотце, както и К2.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments