Венцислав Дамянов, по прякор Боксьора, остава за постоянно в ареста

0
1163
Нападение в село Световрачене
Нападение в село Световрачене. Снимка: Скрийншот от видео на "NOVA"

36-годишният Венцислав Дамянов, известен като „Венци боксьора“, е задържан още на 25 септември за срок до 72 часа, съобщиха от прокуратурата след излъчения по-рано днес разказ на пострадали в ефира на „NOVA“. Припомняме, че служителката в казино в село Световрачане Гергана сподели как на 23 септември вечерта тя и неин колега – Иван са били нападнати от въпросния мъж. Разказът им е подкрепен и с кадри от охранителни камери.

От Софийска районна прокуратура уточняват, че на Дамянов са били повдигнати обвинения за закана за убийство на Г.В. и за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, в условията на опасен рецидив.

Днес наблюдаващият прокурор е повдигнал обвинението за още едно деяние. Дамянов е привлечен и към наказателна отговорност за хулигански действия, извършени с дързост и цинизъм в условията на опасен рецидив. Той е многократно осъждан.

На 23 септември в заведение в село Световрачане, Дамянов е поискал 2 бутилки с алкохол, които е взел без да ги плати, хванал е управителя на ресторант „К.“ и го е завел в игралната зала, където го е сложил на стол и го е разпитвал за жителите на селото, като междувременно му е нанасял удари с ръце по главата и е танцувал. След като пострадалият попитал защо Дамянов го бие, той го ударил в гърдите, мъжът паднал, а обвиняемият започнал да го влачи по земята.

По искане на Софийска районна прокуратура още в понеделник, съдът е постановил спрямо Дамянов мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments