Венци Боксьора е задържан отново заради ново обвинение

0
55
Нападение в село Световрачене
Нападение в село Световрачене. Снимка: Скрийншот от видео на "NOVA"

Венцислав Дамянов по прякор Венци Боксьора е бил задържан отново по друго обвинение. След първоначално повдигнато обвинение на 30 септември, по делото е представен и нов магнитен носител – флашка, който съдържа данни за ново престъпление. Затова е било повдигнато още едно обвинение за хулиганство, съобщиха от административният ръководител на Софийска районна прокуратура /СГП/ Невена Зартова на брифинг. Тя посочи:

Материалите съдържат данни за извършено от него насилие и агресия спрямо няколко присъстващи на мястото инцидента. Обвиняемият затова задържан за 72 часа.“

Зартова уточни, че това няма общо с акцията на полицията от сряда. Предстои да бъдат докладвани материалите по това дело, което ще се случи до края на деня. По думите й се водят две различни досъдебни производства в момента срещу него. СГП му беше определил мярка „домашен арест“ за хулиганство и за закана за убийство. Впоследствие е бил арестуван по ново дело и обвинение, свързано с хулиганство.

Ръководителят на СГП уточни, че деянието е било извършено в края на юли, в присъствието на около 10 души в село Световрачене. Той е нанасял удари върху тях и ги е обиждал.

Зам.-административният ръководител на СГП Иво Илиев посочи, че делата срещу Дамянов ще бъдат взети под специален надзор от държавното обвинение заради високия обществен интерес и наслагването на делата.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments