Великотърновска ученичка е била бита от свои връстници пред очите на бременната й майка

0
4220
Училище
Снимка: ОУ Св. Патриарх Евтимий гр. Велико Търново, Facebook

13-годишната ученичка Мирослава от великотърновското основно училище „Св. Патриарх Евтимий“ е била нападната от връстници пред очите на бременната й майка миналата седмица, съобщи „Монитор“.

Момичето споделя, че са го съборили на земята и са започнали да го удрят и ритат, където им падне. Вследствие на това са му излезли много синини. Заради напредналата си бременност, майката на Мирослава – Галя Николова не е успяла да я защити. Тя твърди, че нищо не е можела да направи и само е гледала как я бият.

„Наоколо имаше други родители, учители, но никой не се намеси. Всички гледаха само сеир отстрани. Обърнахме се към директорката, тя също не пожела да ни помогне и да застане на наша страна“, добавя Николова.

След неприятна случка родителите на Мирослава са подали жалба и смятат да заведат съдебно дело срещу училището. По думите им срещу момичето има системен тормоз от нейни връстници в учебното заведение, а ръководството му не взима никакви мерки, за да я защити. Те твърдят още, че срещу детето им се отправяни и устни заплахи по телефона със закани за преследване и дори убийство.

Семейството на детето иска да го премести, но ръководството на училището не дава разрешение. Директорката Иваничка Петкова смята, че злополучният инцидент е бил изопачен и преувеличен. По думите й никой не се е намесил, защото боят е бил извън района на училището и добави:

„Не е била пребита. Карали са се, псували са и са отправяли разни реплики, но това се е случило в извънучебно време. Запознати сме със случая и сме взели мерки. Психолог работи с децата“.

От училището признават, че и преди родителите на детето са съобщавали за агресия срещу него.

Новината за нападнато дете предизвика вълна от коментари сред великотърновци и в социалните мрежи. През 2018 г. за 2 седмици 3 деца от това училище са посетили Спешна помощ, коментира потърпевша майка. Според написаното от нея лекарите й споделили, че им е писнало да приемат ученици от въпросното училище.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от