Великобританец е бил спасен след шест дни в капана на кладенец на остров Бали 

0
150
Джейкъб Робъртс
Кадър: YouTube

Великобританец, прекарал шест дни в капана на кладенец на индонезийския остров Бали, е бил спасен, съобщава “BBC”. Джейкъб Робъртс на 29 години е счупил крака си при падането в четири метровия ров в село Пекату, в който попада, след като е бил подгонен от куче, става ясно от репортаж на “AFP”, цитиращ местните власти. 

Кладенецът е бил пресъхнал, но счупеният крак на Робъртс не му е позволявал да се измъкне. Свидетели твърдят, че е имало няколко сантиметра вода на дъното на пропастта, които може би са спасили живота му.

Виковете за помощ на Робъртс са били чути от местен жител. Случайният свидетел е отвеждал добитъка си на паша в отдалечена част на селото, става ясно от медийната агенция “Bail Sun”. Минувачът е информирал местните органи, които са спасили младия мъж. 

“Изглеждаше отслабнал и ранен”, спомня си за състоянието на Робъртс при спасяването му Юсак Аугустинус Соали, началник на полицията в Южна Кута.

От изявление на Геде Дармада, началник на местната спасителна служба “Basarnas Bali”, става ясно, че Робъртс е бил изтеглен от кладенеца с носилка от трима служители на спасителната служба. В публикация на “Basarnas Bali” в Инстаграм пише, че Робъртс е отведен до близката болница в Нуса Дуа. 

Селото Пекату се намира в южната част на остров Бали, в близост до популярната туристическа дестинация Нуса Дуа. Все още не е уточнено дали Робъртс е местен гражданин или международен турист. 

Остров Бали е вече месеци под карантина заради пандемията от новия коронавирус, като едва наскоро ограничителните мерките в някои от регионите на острова започнаха поетапно да се облекчават.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments