Вече „Български пощи“ ще разпространяват и продават печатните издания

0
133
Вестници
Снимка: Pixabay

По предложение на премиера Бойко Борисов правителството реши „Български пощи“ да разпространява и продава печатните издания у нас. Повод за искането на министър-председателя са острите критики, отправени от „Репортери без граници“ миналата седмица. От организацията твърдят, че в България има „медийна гражданска война“.

„Внимателно слушах какво са казали и единственото, което може да направи държавата и в подкрепа на свободата на словото е да не оставим частници да правят разпространение.“, обяви Борисов по време на редовното заседание на Министерския съвет.

Така правителството възложи на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията да предприеме всички необходими действия, включително законодателни промени, ако такива са нужни.

„Български пощи“ е дружество със 100% държавно участие в капитала. Според правителството то разполага с необходимата инфраструктурна мрежа и човешки ресурси. А промяната ще даде възможност за диверсификацията на разпространението, без да се ограничава конкуренцията, смятат от МС.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments