Възстановено е водоподаването във всички населени места в община Гърмен

0
171
Кафява вода в Шумен
Снимка: Вергиния Димитрова, Шумен днес, Facebook

Днес е било възстановено водоподаването във всички населени места в Община Гърмен, която пострада най-сериозно при водното бедствие преди 2 седмици. Тогава повече от половината села в общината останаха без вода, след като придошлите води на Места скъсаха главния водопровод, който преминава ниско над реката.

Вариантите за ремонт бяха изключително сложни, като единият от тях беше да се промени трасето на тръбата. Благоевградският областен управител Николай Шушков коментира за „БНР“, експертите са успели да го възстановят:

„Тази сутрин в 05:10 часа беше напълно възстановено захранването с вода във всичките 8 села. Авариралият водопровод бе възстановен и водоподаването във всички населени места е нормално.“

Шушков изтъкна, че с ремонта са били спестени милиони лева на държавата, а екипите са работили цяла седмица при много тежки условия: „Високи води на река Места, налагаше се на 2 пъти реката да бъде преграждана, за да може да се забият пилоните. Силен вятър, който не позволяваше на тежката техника през по-голямата част от денонощието да работи, но екипите се справиха, за което искрено им благодаря“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments