„Възраждане“ с позиция: ПП-ДБ и БСП избраха Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси

0
42
ПП
ПП "Възраждане". Снимка: ПП "Възраждане"

„Явно в семейството на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ /ПП-ДБ/, ДПС и ГЕРБ-СДС има огромни проблеми само 24 часа след сватбата. Очевидно е, че сме свидетели на поредната „джентълменска уговорка“, която пропада по американски – безскрупулно. ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС вчера получиха подкрепа на сватбата си от двама свидетели от ДПС – Дилян Пеевски и Мустафа Карадайъ. Вероятно днес е трябвало да върнат подкрепата, но няма как да знаем какво се е объркало в семейните им отношения и не бихме могли да носим отговорност за това.“

Така започва позиция на „Възраждане“, в която е посочено, че няма да участват в унищожението на държавата и по всякакъв начин ще пречат на „престъпния американски режим, като ежедневно затрудняваме работата на неговото правителство, представено като българско“. И продължава:

„Народните представители на „Възраждане“ няма да участват в нито едно от гласуванията за председатели на постоянни комисии в Народното събрание. Всички знаем, че те са помощен орган и подпомагат със становища дейността на парламента и приеманите в него законопроекти. Нека за всички е ясно, че в следващите няколко месеца те ще са унищожителни за България. Народните представители на „Възраждане“ категорично заявяват, че няма да участват в убийството на страната ни и в унищожението на българския народ.

В интерес на истината, от която винаги се водим, е важно да се каже, че гласуването на подмяната на член на комисията по конституционни въпроси в пленарна зала е ползвано за медийна атака срещу „Възраждане“. Атака, която цели да отвлече общественото внимание от голямата политическа сватба, която се случи вчера между ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ-СДС, на която кумува американският посланик.

Важно е да кажем, че за промените, които иска да направи управляващата коалиция от ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ-СДС в Конституцията, имат нужда от 180 гласа, които те нямат. Отварянето на Конституцията е оправдание за това, че подмяната и доносниците се прегърнаха с ГЕРБ-СДС, които до вчера наричаха мафия, за да станат маша в ръцете на американския посланик и да унищожат България.

Категорични сме обаче, че отварянето на Конституцията е опасно, защото марионетният американски режим със сигурност ще нанесе много вреди с промените, които може да поиска впоследствие, и за които са нужни по-малко гласове.

Интересно е и гласуването, в което от 64 народни представители на ПП-ДБ присъстват едва 58, а от тях 10 са се въздържали. Ако всички народни представители от ПП-ДБ и БСП бяха последвали примера на „Възраждане“ и не бяха участвали в гласуването, Делян Пеевски нямаше да бъде избран за член на комисията. Така със своето гласуване на практика ПП-ДБ и БСП избраха Пеевски за член на комисията по конституционни въпроси.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments