„Възраждане“: Настояваме за проверка от ДАНС и Прокуратурата по повод изказването на ген. Атанасов

3
2937
Атанас Атанасов
Атанас Атанасов. Снимка: Фейсбук

От „Възраждане“ настояват от ДАНС и Прокуратурата да се самосезират, да извършат незабавна проверка и да установят откъде украинският посланик Виталий Москаленко знае с какво точно въоръжение разполага България, заявиха от партията.

Поводът за исканата проверка е твърдение на ген. Атанас Атанасов от „Демократична България“, оповестено в медиите. Той сам разкри, че е имал среща с посланика на Украйна в България, който знаел в подробности с какво разполага страната ни и какво е в излишък относно оръжията, които могат да бъдат изпратени на Киев:

„Не знам дали е разумно да го казвам публично. Преди две седмици имахме среща с украинския посланик в България. Той знае в подробности с какво разполагаме и кое ни е излишно. В комуникацията си с българските власти украинското посолство е наясно какво имаме в излишък, което може да им бъде полезно. Никак не е сложна тази задача /с военната помощ за украйна/.“

От „Възраждане“ настояват:

„Институциите в българската държава незабавно трябва да установят откъде чужд дипломат е получил толкова точна информация относно видовете въоръжение и количествата, с които разполага страната ни. Украйна не е държава-член на НАТО, а наличното въоръжение, с което разполага българската държава, е класифицирана информация.“

Въпросът е: Как посланик Виталий Москаленко е научил в детайли с какви оръжия разполага България и какво може да даде на Киев?

Абониране
Известие от
guest
3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Приходесен
Приходесен
2 месеци по-рано

Всички тия психодесни уроди трябва да им бъдат отнети българските паспорти и да бъдат пратени в усрайна да се бият на първа линия за зеления наркоман.

Здравко Черкезов
Здравко Черкезов
2 месеци по-рано

Не се ядосвай сега, че това е началото. Пази си нервите че 2025 какво са ни приготвили това ще е изглежда нищожно

Ушанка
Ушанка
2 месеци по-рано

Не разбирам защо русоробска подлога като тебе, не е в редиците на вагнеровци? Или е по-безопасно да щракаш по клавиатурата от дупката си, да не би някоя „усрайна“ да ти подпали миризливия задник?