Мами ли възрастен продавач по изпипана схема клиентите си в Разград?

0
3051
Касова бележка
Източник: Гергана Йовчева, Фейсбук

70-годишен продавач хитро мами клиентите си и им прибира повече пари, отколкото му дължат. Някои хора дори не се усещат какво им се е случило и си заминават доволни от направените покупки.

Сцената се развива в малко магазинче за промишлени стоки в Разград, на пазарчето в ж.к. „Орел“. Гергана Йовчева сподели горчивата си случка в социалната мрежа „Фейсбук“, апелирайки към хората да бъдат внимателни, когато отидат да пазаруват там. Ето какво споделя потърпевшата:

„Излъгана от 70 годишен продавач в малко магазинче на пазарчето в „Орел“. Още не мога да проумея ситуацията, в която попаднах днес, но съм чувала, че е честа практика на Господина и бих искала да предупредя всички хора, които пазаруват от там да бъдат внимателни.

При закупуване на материали от въпросното магазинче на стойност 4,30 лева подавам 20 лева и се загледах какво още ще ми е необходимо и мога да купя. Господин Яшар, доколкото разбрах така го наричат, използва моята разсеяност прибра доста ловко банкнотата от 20 лева и извади на тезгяха от касата 10 лева и ми подаде 5,70 ресто.

След като му обърнах внимание, че банкнотата която му дадох е от 20 лева се започна един разгорещен спор как банкнотата от 10 лева на тезгяха е моята, че в касата му няма банкнота от 20 лева. След няколко минути разправии, се примирих, че с него на глава няма да изляза и напуснах магазина с Гипс Сатен – 1,80 и накрайник за чешма – 2,50, за които платих реално 14,30. Недопустим е начинът, по който Господинът се опитва да припечелва, затова апелирам – бъдете внимателни, ако ви се наложи да пазарувате оттам!“

Десетки души моментално се сетиха за кой магазин и продавач става въпрос, изглежда Йовчева не е първата ужилена от изпипания мошеник. Тя е категорична, че никога повече няма да пазарува при него.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments