Възобновява се връчването на „Годишните награди за пътна безопасност“

0
155
Отличени през 2020 година
Отличени през 2020 година. Снимка: Фондация "Годишни награди за пътна безопасност", Facebook

През февруари Фондация „Годишни награди за пътна безопасност“ ще отличи най-добрите инициативи в областта на пътната безопасност, полезните практики и повишаването на културата на пътя. Това съобщи председателят на УС на Българска асоциация на пострадали при катастрофи Владимир Тодоров пред журналист на Искра.бг, уточнявайки, че това ще се случи на официална церемония през средата на идния месец.

„След двугодишно прекъсване заради COVID пандемията ще възобновим връчването на Наградите. Те са в шест категории и отличават най-добрите инициативи, реализирани през изминалата година“, коментира той, посочвайки и кои са те:

  1. Инициативи за пътна безопасност от фирми и корпорации;
  2. Инициативи за пътна безопасност от държавни администрации;
  3. Инициативи за пътна безопасност от неправителствени организации;
  4. Инициативи за пътна безопасност от учебни заведения;
  5. Журналисти, предавания и медии, отразяващи проблемите на пътната безопасност.

Тодоров добави, че се дава и шеста специална награда за полицейски служител, който е предотвратил, спасил, помогнал в някаква ситуация при пътен инцидент. По думите му в момента се набират кандидати.

Целта е не само да бъдат откроени най-добрите практики и проекти в областта на безопасността на движението, но също така да бъдат популяризирани, да се споделят нови идеи и да се привличат нови партньори за каузата, както и да се създадат контакти между участниците с цел доразвиване и усъвършенстване на вече съществуващи инициативи.

В журито влизат представители на Фондация „Годишни награди за пътна безопасност“, Главна дирекция „Охранителна полиция“, Отдел „Пътна полиция“, Български червен кръст, Министерство на транспорта, Столична Община, Държавно-обществена консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и журналисти. По време на връчването на наградите ще участват министри и народни представители.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments