Възможност за жени-предприемачи в Община Варна: 10 000 евро, за да стартират свой бизнес

0
69
Жена, работа, лаптоп
Работа с компютър. Снимка: Pixabay

Десет мотивирани жени ще имат възможността да развият своите бизнес идеи в областта на агрохраните благодарение на участието си в програмата „Empowering Women in Agrifood 2024“ /EWA/. Програмата, организирана от Европейския институт за иновации и технологии в храните /EIT Food/ и подпомогната от Регионалната агенция за предприемачество и иновации-Варна /РАПИВ/, предлага обучения, менторство и финансова подкрепа.

През шестте месеца на програмата, участничките ще могат да се възползват от специализирани обучения и менторство от опитни професионалисти. Включването в EWA Agrifood общността също предоставя възможност за изграждане на професионални контакти и обмен на идеи и опит с други предприемачи в сектора.

На финалното pitching събитие, участничките ще представят своите идеи пред жури, като първата награда е в размер на 10 000 евро, а втората – 5000 евро. Всички одобрени участнички получават и допълнителна подкрепа от 1000 евро за покриване на разходите по участието в програмата.

За да се кандидатства, жените трябва да са над 18 години, да живеят в България и да имат бизнес идея или да водят компания в сектора на агрохраните, която е не по-стара от три години и да не е получавала над 60 000 евро финансиране. Програмата е на български език и е безплатна за участничките. Крайният срок за кандидатстване е 24 май 2024 г.

Инициативата не само стимулира развитието на нови бизнес идеи, но и подкрепя устойчивото развитие на аграрния сектор в България, отваряйки пътя за ново поколение жени предприемачи в областта на селскостопанските продукти.

Вижте повече информация и кандидатстване ТУК.

Министерството на икономиката и индустрията: Облекчаване на дългите срокове за обработка на документи за работа

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments