Важно за шофьорите в Хасковско

0
241
Пътна полиция
Пътна полиция. Снимка: МВР

Между 10:00 и 12:00 часа утре ще бъде ограничено преминаването по път I-5 Димитровград-Хасково, в участъка между Димитровград /при 278-ми км/ и пътен възел „Хасково“ /при 288-ми км/. Причината – провеждането на традиционния лекоатлетически крос „Ванко Дяков“. По този повод ще бъде спряно и движението по път III-806 Хасково-Минерални бани, в отсечката от пътен възел „Хасково“ до началото на областния град.

Трафикът ще се ограничава в участъци, както следва:

  • Участък 1 – в Димитровград ще се спира движението по дясното платно на бул. „Трети март“, в отсечката от кино „Химик“ до кръговото кръстовище с път I-5 Димитровград – Хасково;
  • Участък 2 – от края на гр. Димитровград до пътен възел „Хасково“, съвпадащ с път I-5 /от 278-ми до 288-ми км/ и по път III-806 Хасково – Минерални бани в участъка от пътен възел „Хасково“ до началото на гр. Хасково. Състезателите ще използват само аварийната лента на десните платна на двете отсечки. Колоната от участници ще се придружава от два автомобила, обозначени с пътна сигнализация. Те ще пренасочват в лявата лента за движение идващите от Димитровград автомобили. На кръстовищата преминаването на състезателите ще се осигурява от регулировчици;
  • Участък 3 – в гр. Хасково, от началото на гр. Хасково при км 0 на път III-806 Хасково – Минерални бани до кръстовището с бул. „Съединение“ и след това по бул. „Г. С. Раковски“ до хотел „Аида“, където е финалът на състезанието.

За безопасното провеждане на лекоатлетическия крос е нужно водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, като следват стриктно поставената пътна сигнализация, указанията на придружаващите колоната автомобили и регулировчиците.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments