Важно медицинско събитие се проведе в София

0
153
Трансплантация
Трансплантация. Снимка: Военномедицинска академия

След двугодишно отлагане заради пандемията, успешно се проведе първото издание на форума „Sofia Hernia Days“. В него се включиха над 150 млади лекари и специализанти. Събитието бе организирано от Клиника по ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология на Военномедицинска академия (ВМА).

„В исторически аспект има над 220 описани методики за лечение на хернии и то само за ингвинални хернии. Нито една методика не дава задоволителен резултат и търсенето продължава и до днес с навлизане на най-новите технологии„, заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Бурни дебати предизвикаха дискусиите „Лице в лице”, както и наблюдаваните на живо оперативни интервенции, в рамките на които бяха демонстрирани иновативни подходи за лечение на ингвинални и вентрални хернии.

Организаторите на „Sofia Hernia Days“ желаят да се превърне в редовно събитие, тъй като херниологията предлага още много интересни теми за дискусия, като поведение при спешни хернии, комплексни вентрални хернии, които са най-голямото предизвикателство пред хирурзите.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments