Въздушната линия между София и Скопие тръгва от 27 март

0
27
Николай Събев
Николай Събев. Снимка: Министерство на транспорта и съобщенията

Въздушната линия между София и Скопие ще бъде достъпна за граждани от 27 март. Това е станало ясно при посещението на ресорния български министър Николай Събев в македонската столица, съобщиха от ведомството. 

Въздушен превозвач по редовната линия ще бъде авиокомпания Gulliv Air. По време на срещите изпълнителните директори на летищата в София и Скопие заедно с представители на туроператори са обсъдили разработването на уикенд и бизнес пакети, което да създаде възможности за привличане и на други авиокомпании да оперират по линията.

„Летищата в София и Скопие ще подкрепят авиокомпания Gulliv Air с програма за стимулиране, за да бъдат възобновени полетите по линията и продължението ѝ към други страни. Това ще осигури икономически смисъл, линията да съществува дълго време“, заяви министър Николай Събев.

„Общите ни усилия с министър Благой Бочварски са да намалим тежестите и икономическите бариери между двете държави. Наясно сме, че не може да очакваме по-добър жизнен стандарт, ако няма добре разработена транспорта икономика. Ние като политици, направихме първата крачка и създадохме инструмента, линията София-Скопие, който да отвори възможности към един по-голям бизнес пакет“, отбеляза българският транспортен министър.

Той е подчертал още, че трябва да се работи и за изграждането на железопътната линия и тунела в Деве баир, което е най-тежката част от Коридор 8. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments