Въздухът в Перник е отровен със серен диоксид

0
30
Замърсяване на въздуха
Снимка: Pixabay

Въздухът в Перник е отровен със серен диоксид. От местната екоинспекция съветват жителите на града да не излизат от работните помещения или домовете си. В учебните заведения няма да има занятия на открито, пише „NOVA“.

Между 5 и 8 часа тази сутрин станция „Център“ е измерила 4 поредни увеличения на алармения праг за серен диоксид, който е 500 мкг/м3/. Най-голямо е било замърсяването тази сутрин в 7 часа – 999,13 мкг/м3.

Призовават се по-чувствителните групи като деца, възрастни и хора с хронични белодробни заболявания, сърдечно-съдови и астма да не излизат навън.

Вдишването на серен диоксид за съвсем кратко време може да засегне дихателната система.

От пернишката екоинспекция са дали предписания на ТЕЦ „Република” към „Топлофикация Перник” АД веднага да намалят производствените мощности до възможния минимум.

Безветрието, мъглите и температурните инверсии създават предпоставка да се натрупват замърсители в атмосферата.

Днес отново е регистрирана концентрация на фини прахови частици над нормата в много градове у нас – сред тях са Варна, Горна Оряховица, Русе, Видин, София.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от