Въвеждат електронни извинителни бележки в детските градини и яслите

0
2296
Детска градина
Детска градина. Снимка: Pixabay

„Следващата стъпка е да се въведат електронни извинителни бележки и в детски градини, и в яслите“.

Това заяви пред „NOVA“ министърът на електронното управление Александър Йоловски, като уточни, че това ще стане догодина. Той допълни, че системата вече работи много добре в българските училища, като от 1 октомври досега са издадени около 347 000 електронни извинителни бележки.

„Искам да поздрава всички директори на училища, които са позволили на системата автоматично да извинява отсъствията на учениците, защото това е правилният подход“.

Той допълни, че е имал възможност да тества новите електронни бележки и в качеството си на родител, след като е получил, след като е получил съобщение на мобилния си телефон, че неговата дъщеря има отсъствия, които в същия момент вече са извинени.  

Александър Йоловски допълни, че Министерството на електронното управление вече работи и за още един вид облекчение, чрез дигитализация. Така от 15 септември 2024 година на родителите и учениците вече няма да се налага да носят здравно-профилкатични карти, тъй като те също ще станат електронни и ще постъпват автоматично в училище. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments