Във ВМА ще се обсъдят новите тенденции при лечението на хернии

0
33
Операция
Операция. Снимка: ВМА

На 12 и 13 април 2024 г. във Военномедицинска академия /ВМА/ ще се проведе второто издание на „Sofia Hernia Days“, което се организира с подкрепата на Българско научно дружество по военна медицина и Българско хирургическо дружество.

Фокусът е върху херниите на предната коремна стена, а целта на форума е споделяне на най-новите научни познания и практически опит в областта на диагностиката и хирургичното лечение. Това съобщиха от лечебното заведение. 

„Ние вярваме, че обменът на знания и практически опит е ключът към разбирането и ефективното лечение на херниите на предната коремна стена. Този форум представлява своеобразна платформа, където медицинските специалисти ще могат да споделят своя опит, последните научни открития и иновации в областта“, коментираха специалистите от Клиника по ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология на ВМА и допълниха:

„Нашата идея е да съберем експерти в областта, да създадем продуктивна общност и да насърчим диалога за оптималните практики в лечението на херниите на предна коремна стена. Чрез интегриране на теоретични знания и практически умения целим да подкрепим научния напредък и усъвършенстването на клиничната практика.
Основнa темa са новите тенденции при лечението на комплексните вентрални хернии на предна коремна стена. В програмата е включена оперативна интервенция на живо при пациент с комплексна вентрална херния и извършване на ендоскопска задна компонентна сепарация, като част от реконструкция на предната коремна стена, както и няколко мултидисциплинарни сесии и дебати.“

Заявление за участие могат да се подават на e-mail: sofiaherniadays@gmail.com, като е необходимо да се посочат и трите имена, и местоработата. Записването може да стане и по време на събитието. Таксата за участие е 50 лева, като за студенти и специализанти форумът ще бъде безплатен

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments