Във Велико Търново задържаха двама крадци за дръзки обири на улицата

0
101
Полиция, патрулен автомобил
Полиция. Снимка: Искра.бг

За броени часове служители на Районното управление във Велико Търново задържаха двама съпричастни към извършването на два грабежа снощи.

Около 21:00 чasa в понеделник съдействие в полицията е потърсил местен жител. Той обяснил, че час по-рано докато се прибирало към дома си в кв. „Бузлуджа“ малолетно момче е било застигнато от двама непознати, единият от които издърпал раницата му, в която имало мобилен телефон, дребна сума пари и връзка ключове и се оттеглил в неизвестна посока.

В 23:00 ч. друг гражданин е сигнализирал за идентичен случай в района на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Непознат издърпал от ръката му чанта, с намиращи се в нея ключове, банкова карта, лични документи и телефон. Въпреки предприети действия за блокиране на банковата карта от нея били извършени плащания в денонощен магазин.

От проведените незабавни действия по разследването за броени часове криминалисти от РУ – В. Търново влезли в дирите на извършителите. Като съпричастни към извършените деяния за срок до 24 часа по ЗМВР са задържани двама местни жители на 20 и 24 години, известни на полицията, единият и осъждан. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.

Автоексперт: 90% от автопарка в България отива на боклука, ако се приеме новият закон

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments