Във Варна ще съдят дядо, който убил приятеля си по чашка

0
303
Съдебно решение
Снимката е илюстративна. Източник: Pixabay

Окръжната прокуратура във Варна е предала на съд 86-годишен мъж от с. Китка за убийството на свой съселянин, информират от пресцентъра на институцията. Престъпление от този ранг се наказва със затвор от 10 до 20 години по член 115 от Наказателния кодекс.

Тодор Т. е убил 58-годишния Юлиян, след като двамата са имали продължителен запой. Те започнали с алкохолните напитки около 16:00 часа на 28 март в центъра на селото, а после се преместили в дома на убиеца.

Той и жертвата се скарали, тъй като Тодор е подканял Юлиян да си тръгва, тъй като бил пиян. По-младият от двамата обаче се възпротивил на своя домакин и дори го напсувал и нанесъл юмручен удар в лицето му. В защита старецът взел бастуна на починалата си съпруга и нанесъл множество удари по Юлиян, който паднал на бетонната площадка и около тялото му се събрало много кръв.

Тодор опитал да го побутне, но след като нямало ответна реакция, разбрал, че приятелят му по чашка е мъртъв. Завил главата му с яке и потърсил съвет от съселянин, какъвто не получил.

На следващия ден започнал да търси роднините на жертвата, за да ги уведоми за смъртта му.

Експертизата доказала, че смъртта е причинена вследствие на черепно-мозъчна травма и значителна аспирация на кръв в белите дробове.

Към момента Тодор е поставен под домашен арест. Делото срещу него ще се разглежда в Окръжния съд във Варна на 24 януари другата година.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments