Вътрешният министър на Великобритания: Полицията трябва да приеме позиция на политически неутралитет

0
28
Суела Брейвърман
Суела Брейвърман. Снимка: Правителство Великобритания

Вътрешният министър е възложил преглед на активизма и безпристрастността в полицията, съобщиха от правителствената им пресслужба.

В писмо до полицейските лидери Суела Брейвърман изложи очакванията си, че полицията трябва да се съсредоточи върху борбата с престъпността, а не да се занимава с политически въпроси, и намерението си да продължи да работи с полицейските лидери, за да гарантира, че времето на силите винаги се изразходва за приоритетите на обществото.

Министърът на вътрешните работи възложи на Инспектората на полицейските и противопожарните и спасителните служби на Негово Величество /HMICFRS/ да извърши преглед на степента, в която участието в такива дейности може да повлияе на ефективността, ефикасността и легитимността на оперативната полиция в Англия и Уелс, като повлияе на политиката, приоритетите и практиката на полицията.

Полицейският модел в Англия и Уелс гарантира, че полицията трябва по всяко време да приеме позиция на политически неутралитет.

В писмото си до полицейските началници министърът на вътрешните работи похвали силите за упоритата работа и всеотдайността, които показват всеки ден, отбелязвайки изключителните нива на храброст и ангажираност, които офицерите нагоре и надолу по страната показват.

Тя обаче подчерта случаите, в които смята, че общественото доверие е било накърнено от полицията, ангажирана със спорни въпроси. Това включва полицейски критични възгледи за пола в социалните медии, поведение на политически шествия и офицери, които коленичат.

Министърът на вътрешните работи Суела Брейвърман заяви:

„Британският народ очаква тяхната полиция да се съсредоточи върху намаляването на престъпността и защитата на общностите – политическият активизъм не пази хората, не разкрива престъпления или не подкрепя жертвите, но може да навреди на общественото доверие. Прегледът, който поръчах, ще проучи дали намесата на полицията в политически спорни въпроси има пагубно въздействие върху полицията. Няма да оставя камък необърнат в осигуряването на полицейски действия в полза на британската общественост.“

Прегледът на HMICFRS е помолен да обхване:

политики и процеси, които надхвърлят или противоречат на задълженията, определени в Закона за равенството от 2010 г., и как те влияят върху вземането на оперативни решения
– качеството и неутралността на свързаното с тях обучение, предоставено за прилагането на такива политики и процеси, и от коя/и/ организация/и/ то се предоставя/т/
процеса на подбор на групи, които са консултирани относно преразглеждането на политиката или процеса, как се вземат решения относно това кои политики и процеси са избрани за изменение, как мненията, изразени от тези групи, са балансирани спрямо другите и какво внимание се обръща на други групи, които могат да бъдат засегнати в резултат на това
– участието на мрежите от служители в разработването на политики и процеси, както и използването на полицейски ресурси и време, посветени на такива мрежи, и дали те участват в спорни политически въпроси
– комуникация с обществеността по тези въпроси, включително социалните медии.

Вътрешният министър поиска докладът да бъде публикуван до края на март 2024 г. и е част от стремежа й да види повече здрав разум в полицията, която ще накара полицията да прекарва времето си разумно и да получава правилните основи.

Прегледът е част от поредица от мерки, обявени от министъра на вътрешните работи, за да се гарантира, че полицията действа според приоритетите на британския народ, като им дава необходимия ресурс.

Реформиране на правилата включва да се намали документацията за бек-офиса, въвеждане на национално ниво Right Care, Right Person, така че полицията да не присъства на толкова много призиви за психично здраве и набиране на 20 000 допълнителни полицейски служители чрез Програмата за повишаване на полицията, което означава, че Англия и Уелс вече имат рекорден брой служители.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments