Василев: Не мога да предпочета лидера си пред българския народ!

0
12
Радостин Василев
Радостин Василев. Снимка: БТА

Спортният министър в оставка Радостин Василев заяви, че не може да предпочете лидера си пред българския народ. От парламентарната трибуна той изтъкна, че е учредил „Има такъв народ“ /ИТН/, създал е структури на партията и се е борил. Бил е най-ревностният защитник на Слави Трифонов и най-големият критик на Кирил Петков.

За депутатите днес това е началото на един цивилизационен избор, подчерта Василев. Според него изборът е между дълго критото зло, в което е имал участие в продължение на 2 години, без да знае за това и доброто.

Колегите ми не са предатели, подчерта Василев и добави:

„Когато ИТН застава до ГЕРБ и ДПС във връзка с всичко това, което се случва в държавата за първи път от 12 години страната е на път да си върне заграбени бизнеси. (…) Относно „Капъкуле“, Слави Трифонов, за първи път от 12 години в мое лице като министър на спорта държавата започна да разкрива нередности. Бях единственият министър на ИТН в това правителство. Не познавах другите трима. Единствено Теодора Генчовска беше наш експерт в темата отбрана. Днес гледам моите колеги – Ива Митева, проф. Чорбанов и виждам в техните лица един огромен срам. Повярвайте ми те не искат да стоят до г-н Тошко Йорданов в момента.“

Василев призова Митева да не поема поста на председател на Народното събрание и да не става предател, защото ще бъде най-мразената личност в България.

„ИТН предаде българския народ и никога повече няма да участва в това НС. Поздравявам петимата колеги, които напуснаха. Те доказаха, че са мъже. Не подкрепяйте преврата в държавата.“, каза Василев.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments