Васил Велев: При нови избори, партиите ще доведат страната до фалит

0
24
Васил Велев
Снимка: Скрийншот от видео на NOVA

„България има нужда от устойчиво управление на по-широка основа. В настоящия момент трябва да се преодолее партийният егоизъм и да се направи програмно управление, което да прекара страната през предстоящите изпитания.“

Това заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ Васил Велев. Според него не на всяка цена трябва да има правителство.

„Цената, която не бихме искали да плащаме, е въвличането на страната ни във война. Всякакви други компромиси са по-добре, отколкото партийният егоизъм и това, което предстои. Ако отидем на нови избори, партиите ще наддават за народната любов, състезавайки се по популизъм, и ще доведат страната до фалит”, коментира Велев пред „NOVA.

По думите му отиване на нови избори в настоящата ситуация не предвещава нищо добро. Според него има първи признаци на икономическа криза. Той посочи, че се усеща спад в потреблението на тока, което означи, че производството тръгва надолу.

„С 1/3 е спадът в консумацията на газ. Ние все по-трудно се финансираме. От една от трите най-устойчиви във фискалната сфера страни, с минимален спрямо БВП дълг, ние много бързо се приближаваме към потенциален фалит”, уточни експертът.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments