Васил Терзиев откри Световната купа по художествената гимнастика, оправи силни пожелания към състезателите

0
267
Васил Терзиев
Васил Терзиев. Снимка: Столична община

Кметът Васил Терзиев откри Световната купа по художествената гимнастика в София и пожела успех на спортистите:

„За мен спортът винаги е бил важен и ще продължи да бъде важен, защото освен че е полезен чисто физически, ти дава и ценни уроци. И като кмет ще правя всичко по-силите си, за да може София да се превърне в наистина спортен град. Един от най-важните уроци на спорта е, че здравата работа и усърдието се превръщат в добри резултати. В художествената гимнастика това се съчетава с грация и елегантност, които превръщат спорта в изкуство.“

Терзиев благодари на президента на българската федерация Илияна Раева, както и на всички организатори за това, че допринасят в следващите три дни София да се превърне в център на световната художествена гимнастика.

Официални гости бяха още Моринари Ватанабе, президент на ФИГ, Георги Глушков, служебен министър на младежта и спорта, Илиана Раева, президент на БФХГ и Красимир Дунев, президент на БФ Гимнастика.

Церемонията по откриването тази година мина под знака на УНИЦЕФ, след като в началото на април УНИЦЕФ и БФХГ сключиха меморандум за двегодишно партньорство и съвместни инициативи в името на просперитета, здравето и за достоен живот на децата на България и по целия свят.

Световният елит на художествената гимнастика се събира отново в София

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments