Васил Пандов: ПП-ДБ сезират Конституционния съд за гласуваната оставка на шефа на НЗОК

2
98
Васил Пандов
Васил Пандов. Снимка: ПП-ДБ

От „Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ обявиха, че ще сезират Конституционния съд заради гласуваната оставка на управителя на Здравната каса, въпреки оттеглянето ѝ. Според депутата Васил Пандов това е план на ГЕРБ и ДПС за овладяване на Касата.

„Това, което те направиха днес, е гласуваха една оставка, която вече я няма, тоест единствено по своята воля – така да го кажа, една диктатура на сегашното мнозинство, беше освободен управителя на НЗОК и управлението на НЗОК в момента е еднолично, без да има управител, в подуправителя на ГЕРБ-ДПС. Ние ще сезираме Конституционния съд възможно ли е Народното събрание да освободи някой, който не иска да бъде освободен, без никакви други мотиви“, каза Пандов.

Вече бившият управител на НЗОК Станимир Михайлов обясни, че оттеглянето на оставката е негово лично решение. Той намира за странно, че в пленарната зала не му е била дадена възможност да изложи мотивите си.

„Условията, заради които я подадох аз моята оставка преди време, не бяха спазени и още по-странното, което вече не ме учудва е, че никой не говори за това каква работа е свършена, какво предстои да се свърши в Здравната каса, а всеки говори само за политики и прави лични нападки. Не се чувствам жертва“, заяви той.

Ще остане ли Здравната каса без управител?

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Нина
Нина
1 месец по-рано

ПП и ДБ могат спокойно да сезират и арменския поп