Васил Иванов: Има фактологични несъответствия в думите на Радостин Василев за аудиозаписа

0
1186
Васил Иванов
Васил Иванов. Снимка: Facebook

Фактологични несъответствия в думите на Радостин Василев, който напусна парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“, откри журналистът Васил Иванов.

По-рано днес Василев заяви, че е направил запис на срещата на Националния съвет на коалицията, на който се чувало как Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов предават избиралите си. Според Васил Иванов тезата за това с какви мотиви е направен аудиозаписът е доста спорна. Публикуваме пълния му коментар във Facebook без редакторска намеса:

„За записа пуснат от Радостин Василев на пресконференцията му днес. Репортерът в мен веднага хвана няколко фактологични несъответствия в думите му. Сред тях как и защо е направил записа.

Той заяви, че онлайн заседанието на ръководството на ПП е започнало около 10 ч. вечерта и е завършило в 3 ч. през нощта. По думите му към 12:30 през нощта (по средата на заседанието) решил да си легне и тогава пуснал да се записва, за да може на сутринта да чуе какво е станало, какво се е говорило и какво се е решило след като си е легнал. Та ако е пуснал да записва от 12:30 през нощта, защо тогава разполага и днес пусна запис на цялото заседание ( 5 часа), което е започнало в 10:00 ч. вечерта – два часа и половина преди 12:30 през нощта, когато решил да си легне и пуснал да записва по тази причина…!?

От тук следва въпросът каква всъщност е истинската причина Радостин Василев да запише цялото заседание. И дали каза истината на пресконференцията днес, че направил записа, защото решил да си легне към 12:30 през нощта и да чуе на сутринта какво са говорили докато е спал. Повтори го няколко пъти на пресконференцията, която всеки може да види в интернет.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments