ВАС е отменил важна заповед, свързана с държавния контрол на ГКПП „Капитан Андреево“

0
1054
Върховен административен съд. Снимка: Архив
Върховен административен съд. Снимка: Архив

Съдебен състав от Върховния административен съд /ВАС/ с председател и докладчик съдия Любомир Гайдов е отменил заповедта на бившия изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ проф. Христо Даскалов, с която е било наредено физическите проверки и товаро-разтоварителната дейност на ГКПП „Капитан Андреево“ да бъдат извършвани само от служители на БАБХ. Това съобщава разследващият сайт BIRD.BG, уточнявайки, че по този начин ВАС е отменил заповедта, с която държавата се е върнала на границата.

Това е била и последната заповед на проф. Даскалов преди буквално на следващия ден партия „Има такъв идиот“, заедно с гласовете на ГЕРБ и ДПС, да събори кабинета „Петков“. Показателно е, че на сайта на ВАС липсва прессъобщение за вчерашното решение.

С решението на съдия Гайдов, ВАС продължава традиционния си „пълен съпорт“ към Христофорос Аманатидис-Таки, Размиг Чакърян-Ами и „другите честни и достойни предприемачи на родната територия“.

От медията отбелязват, че все пак председателят на ВАС Георги Чолаков не е посмял лично да се заеме с казуса, както през лятото на 2022 г., а го е делегирал на заместника си. По-хубав коледен подарък за достойните бизнесмени дори не можем да си представим. Неслучайно ВАС се нарича „съдът на чудесата“чудеса, които стават по Коледа.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments