Варненци събират пари за спешна операция на малко дете

0
189
Снимка: "С любов от сърце за Стели!", Фейсбук

Благотворителен базар във Варна ще набира средства за операция за двегодишния Стели от черноморската столица. Той ще започне на 9 февруари във ФКЦ и ще продължи до другия ден.

От раждането си момченцето е с деформация на гръдния кош. На 1,3 г. детски специалисти кардиолог и ортопед поставят диагнозата Pectus excavatum „тежка деформация на гръден кош тип обущарски гърди“ в 3-4 степен. В момента състоянието му е нестабилно с хоризонтално разположение на сърцето, пристъпи и затруднено дишане. Въпрос на време е да се стигне до сърдечна недостатъчност.

„Затова е назначена операция, на която ще бъде с контрол, поради голям риск и поставяне на имплант между сърцето и гръдния кош! Операцията ще се състои в Пирогов – София от доц. Дребов и пълен екип! На всеки две години имплантът ще се сменя до пълното възстановяване на детенцето ни! Моля за вашето съдействие! Средствата са необходими за извършване на операция на целия гръден кош“, пише майката на детето във Фейсбук групата „С любов от сърце за Стели!“.

Семейството няма възможност да събере нужната сума. Те обясняват още, че не знаят и колко точно ще струва операцията.

Ако искате да помогнете можете да го направите и на дарителска сметка в лева:

IBAN BG86STSA93000025570070
Банка ДСК
Титуляр: Стелиян Стоянов Стоянов
Гр. Варна

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments