Варненци издирват бездомен 19-годишен младеж, за да му помогнат

0
356
Цветомир
Снимка: Лео Кадели, Варна, Facebook

От няколко месеца бездомно 19-годишно момче стои в подлеза на Централна автогара във Варна, като състоянието му е видимо безпомощно. За това алармираха в социалната мрежа „Facebook“ жители на града. Младежът се казва Цветомир и е живял в дом за деца, лишени от родителски грижи, става ясно от публикациите. След като навършва 18 години обаче, той е принуден да го напусне и остава на улицата.

Освен че е бездомен, Цветомир е и болен. Той страда от тежка форма на псориазис.

В този критичен за него момент на помощ му се притичват десетки жители на града. Те му носят храна, крем за крака, който го боли и има нужда от лечение. Опитали са се да го заведат и на лекар, но той е отказал. Притесняват се за психическото му състояние.

В социалната мрежа има вълна от съпричастност към Цветомир.

„Горкият младеж, трябва да му помогнем.“, е написала жена от Варна.

„Всеки от нас, минавайки оттам, може да го нахрани или да помогне по някакъв начин. Това е наша морална, човешка отговорност. Впрочем пореден случай, който ни напомня да сме благодарни за всичко, което имаме и да ценим здравето си.“, е написал мъж от града.

„Кметът на Варна да му осигури на момчето дом, например гарсониера. Може ли болен навън и сирак?! Замислете се! Момчето е обречено на смърт от безотговорни управници.“, смята друга жена.

От публикациите става ясно, че кметът на Варна Иван Портних също е изразил желание да помогне на младежа.

„Моля, сигнализирайте, ако видите Цветомир. Екип от Общината е на разположение.“, е написал той във „Facebook“.

Интересен е фактът, че 19-годишният младеж изчезва за дни и хората, които желаят да му помогнат, се налага да го издирват. В момента той отново е в неизвестност.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments