Варненски митничари са задържали над 100 000 къса цигари, укрити в перални машини

0
91
Укрити цигари
Укрити цигари. Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители са задържали 102 760 къса (5138 кутии) цигари в перални машини, превозвани с два товарни микробуса. Тютюневите изделия са били открити при съвместни действия със служители от ГПУ-Генерал Тошево.

На 13 декември двете превозни средства с българска регистрация са пристигнали на ГКПП „Крушари-Добромир“ в посока от България към Румъния на път за Германия. Микробусите са били натоварени с общо 6 употребявани перални машини.

По подаден сигнал от служители на Гранична полиция на пункта за установени тютюневи изделия, митническите служители предприемат действия по компетентност. Извършена е щателна митническа проверка на товара и превозните средства, които са ескортирани до ТД Митница-Варна.

При проверката митническите инспектори са открили общо 102 760 къса цигари, укрити във всяка от превозваните перални машини. Тютюневите изделия от различни търговски марки са с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове.

Властите са установили, че цигарите са собственост на двама пътници, придружавали в микробусите всеки шофьор. Срещу нарушителите, които са българи, са били образувани административнонаказателни производства. Работата по случая продължава.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments