Варненец плува в зимното море за благотворителност

0
91
Емил Атанасов
Снимка: Фейсбук на Емил Атанасов

Варненецът Емил Атанасов плува в ледените води на Черно море в помощ на домове за сираци. 33-годишният мъж преплува 2200 метра при температура на водата 5 градуса и финишира на първа буна за по-малко от час. Той бе подкрепен от съпътстващи лодки, медицински екип и спасител, докато много варненци наблюдаваха смелата инициатива.

„Правя го, за да привлека внимание и да отправя апел към хората за това да живеят един по-пълноценен живот, което според мен означава да бъдем полезни за околните хора. Важно е абсолютно всеки един човек да си избере своя кауза”, сподели Емил Атанасов пред „Нова телевизия“.

Така Емил застава зад своята кауза – да помогне за събирането на хранителни продукти за децата от три дома за сираци във Варна.

Веднага след излизането от морето,той релаксира в известното място с топла минерална вода, наречено от варненци „Гьола“.

Припомняме, че Емил Атанасов извади кръста от морските води край Първа буна на Богоявление през 2018-та година. Той сподели, че тренира активно, практикувал е бойни спортове и вдигане на щанги.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments