Въпрос към Димитър Николов: Не може ли ремонтът на пътя между Бургас и „Сарафово“ да изчака до есента?

12
16300
Пътя между Бургас и квартал "Сарафово".
Пътя между Бургас и квартал "Сарафово". Снимка: Искра.бг

„Да започнеш ремонт на натоварен участък, свързващ Северното и Южното Черноморие, в началото на летния сезон е (меко казано) нелогично. Това е удар и срещу туристическия бранш и хората, които се хранят от него“.

Това написа във Facebook бургаският общински съветник Мариян Иванов по повод идеята на Община Бургас да стартира ремонт на път 1-9, в участъка между Гробищния парк до Северния обход на града към квартал „Сарафово“. Това ще наложи промени в организацията на движението и съответно ще причини задръствания в разгара на летния сезон. 

Във вторник от пресцентъра на Община Бургас подчертаха, че ремонтът започва по това време на годината, тъй като едва сега е било осигурено необходимото финансиране от страна на държавата. А през последните три дни бургазлии масово изразяват своето недоумение защо той не е бил отложен поне до месец септември

Ремонт
Отсечката, която ще се ремонтира

Иванов е входирал и писмо до кмета Димитър Николов и Общински съвет-Бургас, в което пита дали има възможност временно да се преустановят ремонтните дейности, за да не възпрепятства движението в натоварените летни месеци и те да продължат през есента. Според него ремонтът ще окаже негативно влияние на летния сезон по цялото Южно Черноморие. 

„Само една катастрофа на 13 юни, доведе до километрична тапа, което още повече увеличава предпоставките за ПТП“.

По-рано днес от ОДМВР-Бургас съобщиха, че за осигуряване на нормален трафик отсечката ще се осигурява от служители на сектор “Пътна полиция”. Оттам напомниха, че съществува и алтернативен маршрут който въпреки спорното си състояние, е възможно решение за водачите, преминаващи през ремонтиращата се отсечка. Касае се за път, минаващ през отбивка от Северен обход за 5-ти км. с излаз на ул. “Транспортна”.

Трафик
Трафик. Снимка: Искра.бг

Днес шофьори алармираха Искра.бг, че кръговото кръстовище на входа на Бургас откъм София се управлява от регулировчици, тъй като трафикът там е прекалено натоварен заради ремонтите. Всичко това влияе и на движението на автомобилите в града, което става още по-затруднено в пиковите часове на деня. 

Ремонтират пътя между Бургас и квартал „Сарафово“ до края на месец юли

Абониране
Известие от
guest

12 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Чичо ти
Чичо ти
1 месец по-рано

Очаквайте катастрофи всеки ден там

trackback

[…] Въпрос към Димитър Николов: Не може ли ремонтът на пътя… […]

Буяка
Буяка
1 месец по-рано

И пригответе по една 10-литрова туба с бензин повече за да се приберете от Сарафово или Черно море до Бургас щото отклонението никак не е малко и алтернативен път няма. И не се съмнявайте, че догодина ремонтираните участъци ще са за нов ремонт. С кърпа на очите ли избирате кои отсечки да кърпите между летището и града щото избора на местата е леко казано неадекватен! Най-компрометираните отсечки остават недокоснати. Община Бургас с поредния летен сюрприз. С липсата на полети хептем ще загубим туристите ама и с ремонти насред лято е черешката просто

Kalil
Kalil
1 месец по-рано

Интересно какво ще отговори…

Love Bachiiski
Love Bachiiski
1 месец по-рано

Точно пък на теб ли да отговаря бе момче Ти освен да плюеш не можеш нищо друго Като го видиш Ной добре ставай прав Аман от непрокопсали злобари

Skitnik32
Skitnik32
1 месец по-рано
Reply to  Love Bachiiski

И защо Митьо Вафлата да не отговори???! В твоя тон: Аман от кметове пълни идиоти!!!

Благоизтезар.Тъпоманов
Благоизтезар.Тъпоманов
1 месец по-рано

ХАЙДЕ.СЕГА.ЗА.ДЕСЕТИНА.ДЕНА.ПРЕДИ.ДА.Е.СТАРТИРАЛО.КАЛЕНДАРНОТО
ЛЯТО.НИЩО.НЯМА.ДА.СТАНИ

Костов
Костов
1 месец по-рано

Ремонтът ще продължи месец и половина в най-добрия случай.

Пламен
Пламен
1 месец по-рано

Поне да бяха оправили пътя, който води през Пети километър и излиза до Кауфланд в Изгрев!!

Мариана
Мариана
1 месец по-рано

Най после! Вчера за пореден път пътувах по този път и си мислех, че катастрофите са неизбежни заради високата скорост с която мнозина пътуват и разбитата настилка. Да проявим търпение за наше добро!

Благоизтезар.Тъпоманов
Благоизтезар.Тъпоманов
1 месец по-рано

АМА.ОЩЕ.НЕ.СТЕ.ЗАПОЧНАЛИ.РЕМОНТА.ЛИ?В.ТАКЪВ.СЛУЧАЙ.СЕПТЕМВРИ

Пациент
Пациент
1 месец по-рано

То целия град унищожиха с тия кръгови колкото кифте вии сега ремонта да чакал ами не няма време мандатите текът комисионни,такси и до есен няма нищо да остане