Въпреки че е арестуван: Кметът на Несебър ще участва в изборите

0
99
Николай Димитров
Снимка: Facebook

Въпреки че е арестуван, кметът на Несебър ще участва в местните избори, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров. Това не означава, че прокуратурата няма да го задържи за 72 часа и след това да поиска от съда налагането на мярка „задържане под стража“.

„Ако мярката се гледа в неделя, ние не нарушаваме ли закона? Ако бъдат задържани, ние не нарушаваме ли закона? А когато купуваме гласове, не нарушаваме ли закона? Купуването на гласове е престъпление!“, обяви Цацаров.

Той подчерта, че и разследването, и задържането са извършени при пълно съблюдаване на законовите разпоредби. Изборният кодекс предвижда да бъде повдигнато обвинение, само ако Централната избирателна комисия позволи. Затова, както Искра.бг ви съобщи, вчера главният прокурор отправи такова искане към ЦИК и Комисията взе решение в тази посока.

Кметът на Несебър Николай Димитров и още четирима души – също участници в предизборната надпревара, бяха задържани малко преди полунощ, след като прокуратурата им повдигна обвинения. Беше им наложена и забрана да напускат страната.

Освен Димитров в ареста за 72 часа се намират още кандидатът на „Движение 21“ за кмет на Свети Влас Атанас Япаджиев и кандидатите за общински съветници Петър Тодоров и Георги Георгиев от БСП-Тракия, както и Константин Лефтеров. Срещу тях е повдигнато обвинение за организирана престъпна група за купуване на гласове в община Несебър.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments