Ваня Григорова: Надеждата е жива, ще се боря за всеки глас

0
43
Ваня Григорова
Ваня Григорова. Снимка: Скрийншот от видео на "NOVA"

„Надеждата остава жива, а свободата е на една ръка разстояние, което означава между 3000 и 5000 гласа“.

Това заяви кандидатът на БСП Ваня Григорова, която загуби втория тур на изборите с малка разлика срещу опонента си Васил Терзиев

Тя заяви, че ще се бори за всеки един глас и че в щаба ѝ продължава да постъпват сигнали за груби намеси в изборния процес.

„На първия тур успяхме да се преборим с едната коалиция в сглобката, малко не ни остана да се преборим с другата част от сглобката. Срещу нас беше впрегнат целият властови, финансов, управленски, включително и технически ресурс, с които разполага „Продължаваме промяната-Демократична България“ и ГЕРБ-СДС“.

Председателят на БСП-София Иван Таков също заяви, че за партията изборите не са приключили и напомни, че в момента се извършват проверки секция по секция. Според него им достатъчно основания да бъде оспорен крайният резултат на изборите.

„Няма да допуснем победата да бъде открадната!“

Преди около два часа Общинската избирателна комисия обяви Васил Терзиев за кмет на София, въпреки че все още от ЦИК не бяха публикувани окончателните резултати.

Решението подлежи на обжалване пред Административен съд-Софияпо реда на чл. 459 ИК, в седемдневен срок от обявяването му.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments