Валери Симеонов за „апартаментните скандали“: Това общество просто превъртя!

0
55
Валери Симеонов. Снимка: Пресцентър МС
Валери Симеонов. Снимка: Пресцентър МС

„Това общество просто превъртя! Интересно ми е колко време ще занимават с простотии обществото. С апартаменти и сериали от рода на „Робинята Изаура“ – ще се жени ли, няма ли да се жени и с коя партия, като в същото време никой не реагира освен НФСБ на призива на ДОСТ за подписка за установяване на турско малцинство в България.

Къде-къде по-важни теми има, а в момента ние се занимаваме с глупости. Другата важна тема е решаването на пакета „Мобилност“ в Европейския парламент. Всичко това остава в сянката на някакви глупости, измислени скандали за апартаменти и без смисъл подадени оставки.“

Така лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира пред радио „Фокус“ скандалите със закупени на по-ниска цена апартаменти от хора от управляващата партия ГЕРБ и подадените две оставки – на министъра на правосъдието Цецка Цачева и заместник-министъра на спорта Ваня Колева.

Вицепремиерът напомни, че и двама апартамента са купени съвсем законно и с доплащане, а този на Цветан Цветанов – след замяна и доплащане. Вицепремиерът нарече обвинението „абсолютно немотивирано, необосновано и неаргументирано“, а Цачева е „един от най-почтените и неукорими в своята дейност политици.“ И още:

„Въобще не мога да повярвам, че през 2019 г. може да се извършва такъв просташки лов на вещици, който ми напомня в исторически план връщане във времето веднага след 9 септември, когато без вина и с вина са изтрепвани хиляди хора само с обвинението, че са били чорбаджии.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments