В УМБАЛ-Бургас пристигна апарат за венозно лечение, дарен от сватбени букети

0
778
Перфузор
Перфузор. Снимка: УМБАЛ=Бургас

В Първо детско отделение на УМБАЛ-Бургас пристигна перфузорът, който беше купен с пари, спестени от сватбени букети. Дарението беше направено през октомври от младоженците Нели и Яни Андрееви. Средствата са събрани от гостите им, които вместо букети, подкрепят благотворителната инициатива на младото семейство.

Сватбена кутия
Сватбена кутия. Снимка: УМБАЛ-Бургас

Модерният перфузор се използва за интензивно венозно лечение на бебета и малки деца. Той замества познатата стойка за система с банка, която не е добър вариант за лечение на малки деца, защото се пуска и контролира ръчно.

„Перфузорът, или инфузионната помпа, дозира медикамента електронно и веднъж програмиран, не е възможна намеса в работата му. Това гарантира стриктен прием до милилитри, тъй като в отделението се лекуват бебета от 3 дни до 2 години. В отделението работят с инфузионни помпи, но до момента не разполагаха с точно такава. Разликата с другите е, че през него могат да текат два различни медикамента и да се използват два венозни пътя. Подобно лечение се налага често при деца в много тежко състояние.“, обясни началникът на отделението д-р Борис Ангелов и добави, че апаратът сигнализира със звуков сигнал при възникнал проблем.

Перфузор
Перфузор. Снимка: УМБАЛ=Бургас

Това е поредна благородна инициатива на младоженци, които даряват пари от букети за купуване на нова апаратура за нуждите на отделението и грижата за най-малките в последните няколко години.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments