В училище в Перник карали четвъртокласници да рисуват полови органи

6
8021
7 ОУ Г.С. Раковски
Снимка: 7 ОУ Г.С. Раковски, Facebook

Скандал в пернишко училище. Родители разказват, че деца в IV клас са били принудени да рисуват полови органи по време на час по сексуално образование, пише „NOVA“. Дима Ненчева била обезпокоена, след като децата й споделили какво учат в клас със съучениците си. Тя сподели, че ги обучавали какво е секс, какви са разликите и приликите между телата на момичетата и момчетата, какво е обрязване, какво е мастурбация, карали са ги насила да рисуват полови органи.

Обучението било организирано от фондация, която се борила срещу насилието и била предложена в учебното заведение от Регионалното управление по образованието в миньорския град.

Веселина Иванова от Фондация „П.У.Л.С.“ обясни, че в страха си да предпазят децата, родителите не давали истинските имена на половите органи. Според нея това било вследствие на обществото ни и на сексуализацията. По думите й по-скоро говорим затова, назовавайки ги да ги десексуализираме.

Според родителите обаче занятията граничили с разврат. Ненчева твърди, че на следващото занятие децата били карани да се целуват, за да установят какви чувства изпитват от действието. Тя добави, че на едно от децата му станало лошо от видените снимки и картинки и от това, което им говорят за полови органи, за секс и мастурбация.

Иванова заяви, че целуването не е било по устата и е било някакво докосване – по бузата например. Децата обаче можели да откажат.

От ръководството на училището нямали резерви към обучението, защото имало и доволни родители. Директорът на 7 ОУ „Г.С. Раковски“ – Перник Анелия Нонева каза, че доколкото е разбрала, са се разглеждали постери, на които били изобразени промените, които се случват с телата на юношата и девойката. Тя твърди, че не знаела за целувките и че класните ръководители са присъствали на заниманията.

След сигнал в Регионалното управление на образованието в Перник, инспекторите проверили случая и не открили нарушения. Началникът на институцията Ваня Коконова посочи, че родителите не желаели обучението да бъде прекратено и не виждали нищо тревожно.

Въпреки това случаят ще се проверява от прокуратурата.

6
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
4 Коментирайте темите
2 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
6 Коментатори
Nina MonevaСтрахилИВАХристоГенка Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Йдоа
Йдоа

Да отврат е но това се изучава в 7 клас аз съм 7 клас и сега го изучаваме

Генка
Генка

Що да е отврат? Колкото по -рано назовават нещата с истинските им имена, толкова по-добре. Ако го научат по вулгарен начин от улицата по-правилно ли ще бъде?

Страхил
Страхил

Те деца вече знаят повече от възрастните вече smile smile smile

Nina Moneva
Nina Moneva

Госпожо Иванова,и Нонева в четврти,пети,а дори и шести клас децата не са юноши. Всяка една година за тяхбе от значение за тяхното съзряване. Не смятам,че на тази все още крехка възраст трябва да се запознават с полови органи и предназначението им. По -дибре г- жо Нонева наблегнете на духовните ценности опознаване,значение и прилагане. Наблегнете също и върху уменияра на децата върху тяхната сръчност.Въведете часиве по трудово обучение,където сръчни учители да ги научат на дърворезба,шев и кройки,както и бридерия,икебана.Може да се изброят много творчески умения. Наблегнете над културният им живот,като ги образовате да слушат класическа музика,да могат да разбират и да… Прочети още »