В Търговище няма вода, а 15 малки населени места в места няма ток

0
96
Търговище
Търговище. Снимка: Община Търговище / Targovishte Municipality, Facebook

През изминалата нощ Общинското предприятие БКС e продължило обработката на общинската пътна мрежа против заледяване. Дейностите продължават и сега, като екипите са в района на Надарево и по направлението Дралфа-Миладиновци, където има сигнали за заледявания, съобщиха от Община Търговище.

Разчистват се улиците от паднали дървета, клони и кабели, които през вчерашния ден на много места възпрепятстваха преминаването на почистващите машини. Дейностите ще продължат и в следващите дни. Разчистват се и зоните около контейнерите за битови отпадъци, за да се осигури достъп на сметосъбиращите машини.

Все още е затворен пътят по направлението Макариополско-Буйново, както и този между Божурка и Презвитер Козма.

15 малки населени места в общината са без ток. В голяма част от град Търговище няма вода. По данни на ВиК се касае за проблем с електрозахранването на помпена станция „Преслав“, като се работи по отстраняване на проблема.

От Община Търговище призовават гражданите да се придвижват с повишено внимание край жилищни сгради и търговски обекти заради опасността от надвиснали ледени висулки. От местната администрация напомнят, че е задължение на собствениците на обектите да ги премахват своевременно.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments