В столична ясла: Какво искаш! Мръсницо! Животно мръсно!

0
829
Дете
Снимка: Скрийншот от репортаж на бТВ

„Млъкни, бе! Млъкни, бе! Млъкни, бе! Затвори си тъпата уста, бе! Затвори си тъпата уста, бе! Затвори си я, бе! Затвори си я, бе!“

Тези обиди се чуват на запис, направен тайно от родители в яслена група на детска градина 27 „Детска китка“ в София.

Малката Никол е на 1 година и 7 месеца. Тя още не може да говори, но майка й Илиана и баща й Лориан Джонев забелязали, че нещо в поведението на детето се е променило. По думите на жената започнали плач, истерии, свиване до стена, треперещи ръчички, агресия, удряне, скубене:

„Стряскаше се от най-малкото нещо. Започнахме да питаме какво става и дали яде и спи. В отговор получихме, че е в процес на адаптация, а може и зъби да ѝ растат“.

Заради това те сложили записващо устройство в една от играчките на детето.

Лориан сподели, че вечерта, след като чули записа, направен на 31 октомври, изпаднали в шок. На него се чували следните реплики:

„Какво искаш! Какво искаш! Мръсницо! Животно мръсно!“

В рамките на запис от пет часа, детето е яло шамари четири пъти.

Родителите вече са подали жалба в районната администрация. От Столичната община обещаха, че ще извършат проверка.

Записаната служителка била медицинска сестра по заместване. Тя е отказала коментар за „бТВ“ и отрекла да е удряла или обиждала Никол. И не изпитвала вина. Пред директорката на градината обаче признала за случая. В обяснението си до нея, тя написала, че е билa изнервена и уморена.

Директорката на ДГ 27 „Детска китка“ Галина Христова я е предложила за дисциплинарно наказание. Кметът на столичния район „Надежда“ ще реши какво да е то. Родителите на Никол искат служителката да не работи повече с деца.

„Направихме докладна, този човек няма да влезе повече в яслена група, за да не се притесняват родителите. Аз също желая видеонаблюдение в яслените групи.“, обясни Христова.

Днес е решено да се постави видеонаблюдение в детската градина.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от