В София се провежда протест с искане за оставката на Бойко Борисов

0
762

 

В София се провежда протест с искане за оставката на Бойко Борисов. Той започна в 18 часа пред Съдебната палата и ще продължи като шествие по някои от централните улици на столицата. Един от неговите организатори е Росен Миленов. Той написа част от исканията на недоволните в социалната мрежа Facebook. Протестът има за цел да постигне това, което не е било постигнато през 1989, 1997 и 2013 година, тоест „да бъде скачкана цялата престъпна власт – правителство, парламент, прокуратура и съд“.

„Нужни са 10 хиляди истински българи, готови на всичко за родината. Днес нямаме право на грешка, тоест отново подмяна. През 1989 г. искахме демокрация – получихме мутрокрация, през 1997 г. искахме хляб – получихме криминална приватизация, през 2013 г. искахме оставката на Пеевски – получихме държавата на Пеевски. Вече 30 години правим едно и също и очакваме различен резултат, просто така не става. Основният инструмент на демокрацията – изборите – са опорочени с мръсните пари на прехода, окрадени от народа. Резултатът – на всеки следващи избори се възпроизвеждат все по-големи престъпници във властта. Средствата за пряко участие на гражданите в управлението – референдумите, законово са превърнати в безплодни. Днес единственото средство за натиск върху престъпната власт, което остана на народа е УЛИЦАТА.“, написа Миленов.

Той настоява за върховенство на закона, което да е осъществено от независима съдебна власт. Миленов иска да види в затвора всички политици, криминални бизнесмени и мутри и да бъде конфискувано цялото им имущество. Той настоява за закони, приети в обществен интерес, а не лобистки, каквито са всичките в последните 30 години според него. Ето и още от неговите искания:

„Искам политиците да не разпределят обществените пари през обществени поръчки, концесии, евросредства, за да не крадат над 8 млрд. лв. годишно. Искам достойни доходи за работещи и пенсионери. Искам качествено здравеопазване и образование за всички, а не само за хората с много пари. Искам възможност за реално участие на гражданите в управлението с референдуми и отзоваване, за да не сме свидетели на уродлива власт. Искам си държавата! Излизам и съм готов на всичко за България, затова ще се раздам на площада и ще спазвам само закона за справедливостта!!!“

 

Протест

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments